LA NOSTRA HISTÒRIA

Som Xavi i Marta, que juntament amb els nostres fills, Pau i Anna, iniciem en 2011 una aventura…

Primer va ser un somni que vam començar a materialitzar l'estiu del 2011, quan juntament amb els nostres fills petits, tres gats i quatre gallines ens instal·lem amb la nostra autocaravana en nostra acabada de comprar finca rural, en el terme municipal d’Arenys de Lledó, en el Matarranya.


Amb dedicació completa al projecte de vida sostenible, aconseguim auto-construir el Mas la Llum, la casa de palla, una casa d'ecoturisme rural d'allotjament compartit construïda amb elements naturals, fusta, palla i fang, sense elements tòxics, aportant calidesa, benestar i salut a les persones i a l'entorn.

Complint els criteris de casa sana i ecològica

Una edificació autosuficient i bioclimàtica, orientada i pensada per a aprofitar de manera eficient els recursos naturals, minimitzant així el consum d'energia i les emissions de CO₂.
Un total de 282m2 de construcció amb sistema híbrid de fusta i bales de palla (1800), que segons les dades conegudes va ser la Casa Rural de palla legalitzada més gran d'Espanya amb aquest sistema constructiu. 

Vam allotjar en les nostres instal·lacions a més de 400 persones

I vam acollir en els nostres tallers, activitats i voluntariat a més de 250 persones, en tots dos casos, amb les quals compartim molt bons moments, i als quals agraïm la seva total confiança en nosaltres.

El 20 de Juliol de 2017, un terrible incendi ens va arrasar el Mas la Llum

L’edifici i 7 hectàrees de bosc, quedant el nostre somni reduït a cendres. Però el més important és que no vam patir cap mal físic.

Després de mesos de calma, reflexió, sanació i resiliència, vam decidir ressorgir de les cendres i reconstruir de nou el Mas la Llum, i com no… aquesta vegada millorar-ho!!

Iniciem la reconstrucció en 2018, en bioconstrucció, amb elements naturals com la fusta i la palla, però aquesta vegada amb BALES de PALLA JUMBO, un projecte innovador a Espanya que ens ha permès continuar aprenent i experimentar en la bioconstrucció.

Us animem a viure una experiència única en el Mas la Llum, la casa de palla

El Mas la Llum 2.0, no sols és una millor versió de l'anterior sinó que està autoconstruït amb mes calma, més experiència, més passió i detall que el seu predecessor. 
Aquesta experiència ens a aportat una nova visió de la vida i ens reafirma a continuar apostant pel Mas la Llum com una finca sostenible i autogestionada, sent un referent a nivell Europeu en gestió sostenible rural (els segells ens avalen).

Dades constructives

124 Bales de palla jumbo
472 Bales de palla petites 

  • Edifici bioclimàtic
  • Estalvi energètic
  • Edifici lliure de tòxics
  • Bona qualitat de l'aire interior
  • Regulació natural de la humitat interior (propietat del fang) mantenint-la al 55%
  • Reducció de la presència de fongs, bacteris i al·lergògens
  • Temperatures òptimes i constants a l'interior
  • Sensació de confort i benestar