BLOG

22/01/2022

Jabón y ungüentos caseros para una vida más natural y sostenible

Aprendiendo y compartiendo una vida más saludable y natural
Jabón y ungüentos caseros para una vida más natural y sostenible

TEXTO EN (CAT) Y (ES)

(CAT)

Fantàstic dia d’aprenentatge i de compartir amb meravellosa gent!!

Avui hem gaudit de tot el coneixement que ens ha aportat la Natàlia Jiménez d’Arabogues sobre els sabons casolans i els ungüents. 

1ª Sessió: Sabons

Ben aviat, a les 9 h ens hem reunit al menjador del @maslallum per tal de començar la part teòrica sobre sabons i el procés de saponificació, on hem après les bases per formular i poder lliurement experimentar. 

Quan el Sol ja tocava a l’era del mas, hem sortit a fer la part pràctica: l’elaboració d’un sabó de tocador neutre amb el procés de saponificació en fred, que haurem de deixar assecar uns 40 dies. 

Després de dinar un menú vegetarià i amb productes locals i ecològics, com és costum en el @maslallum, ens hem endinsat en la següent part del taller: els ungüents.

2ª Sessió: Ungüents

Iniciada la tarda, hem après els conceptes teòrics importants per forjar les bases a l’hora d’elaborar ungüents, i tot seguit hem passat a la pràctica, elaborant primer un ungüent genèric d’hipèric i un ungüent pectoral, tan necessari per a aquesta època de l’any. 

Hem gaudit d’un gran dia aprenent i compartint. 

Des del @maslallum volem agrair la confiança de totes les participants, esperem que us hagi sigut útil i profitós.

Volem agrair també a la Natàlia aquesta bonica experiència i voler compartir amb tots nosaltres els seus coneixements. 

I per aquelles que us heu quedat amb ganes de participar, però no heu pogut venir, segur que repetirem!!! 

                                                      
                      

(ES)

Fantástico día de aprendizaje y de compartir con gente maravillosa!!
Hoy hemos disfrutado de todo el conocimiento que nos ha aportado Natàlia Jiménez de Arabogues sobre los jabones caseros y los ungüentos. 

1ª Sesión: Jabones

Muy temprano, a las 9 h nos hemos reunido en el comedor del @maslallum para empezar la parte teórica sobre jabones y el proceso de saponificación, donde hemos aprendido las bases para formular y poder libremente experimentar. 

Cuando el Sol ya tocaba en el jardín, hemos salido a hacer la parte práctica: la elaboración de un jabón de tocador neutro, con el proceso de saponificación en frío, que tendremos que dejar secar unos 40 días. 

Después de comer un menú vegetariano y con productos locales y ecológicos, como es costumbre en el @maslallum, nos hemos adentrado en la siguiente parte del taller: los ungüentos.

2ª Sesión: Ungüentos

Iniciada la tarde, hemos aprendido los conceptos teóricos importantes para forjar las bases a la hora de elaborar ungüentos. A continuación hemos pasado a la práctica, elaborando primero un ungüento genérico de hipérico y un ungüento pectoral, tan necesario para esta época del año. 

Hemos disfrutado de un gran día aprendiendo y compartiendo.

Desde el @maslallum queremos agradecer la confianza de todas las participantes, esperamos que os haya sido útil y provechoso. 

Queremos agradecer también a Natàlia esta bonita experiencia y querer compartir con todos nosotros sus conocimientos. 

Y para aquellas que os habéis quedado con ganas de participar, pero no habéis podido venir, seguro que repetiremos!!!