Com respondries a aquesta pregunta?

 • La Bio…. què?
 • Alguna cosa em sona…
 • Si, però vull saber més…


En la nostra trajectòria i experiència al llarg d’aquests últims 10 anys, hem transmès la nostra passió pel projecte del Mas la Llum i la bioconstrucció a multitud de persones, i cadascuna d’elles amb coneixements molt diferents de bioconstrucció, des de les persones que desconeixien per complet el que era la bioconstrucció (va haver-hi fins i tot qui suposava que la Iurta era la casa de palla), fins a professionals de la bioconstrucció amb els qui col·laborem o intercanviem coneixements.

El ventall de coneixements i interessos és molt ampli, i per sort per a tothom (i sobretot per a la salut de les persones i del planeta) cada vegada més el terme bioconstrucció resulta més familiar. Avui dia ja hi ha grans professionals que et poden bioconstruir clau en mà un habitatge saludable i eficient; cada vegada més l’opció de l’autoconstrucció es realitza per voluntat i decisió pròpia i no perquè no trobes qui pugui executar el projecte amb coneixements i garantia. És cert que encara queda molt recorregut per fer, però en 10 anys alguna cosa hem avançat, ens encanta ser optimistes 😉

La nostra passió és transmetre el coneixement i l’experiència que tenim, compartir amb vosaltres que pas a pas podem fer realitat petits projectes sostenibles i coherents que van creant un món millor. Ens encanta experimentar, continuar aprenent i compartir-ho amb vosaltres. Els que ens coneixeu sabeu que som adaptatius, resolutius i poc estandarditzats… i això ho volem convertir en la nostra major fortalesa.

Cada projecte de bioconstrucció és únic, i no sols perquè les ànimes que l’han somiat siguin úniques, sinó que tots els factors s’han de tenir en compte, ubicació, recursos pròxims, climatologia, pluviositat i insolació, recursos humans o maquinària, salut, estil i hàbits de vida dels habitants…, factors que determinen el tipus de material o la tècnica de bioconstrucció a utilitzar. D’haver tingut molta d’aquesta informació al principi del nostre projecte, ens hauríem estalviat més d’un mal de cap :-))

…I aquesta és part de la nostra missió 😉

Però…tornant al títol del post “T’interessa la Bioconstrucció?” I a la nostra proposta de respostes:

 • La Bio…. què?
 • Alguna cosa em sona…
 • Si, però vull saber més…


Volem adaptar-nos i ser resolutius, per això volem arribar a diferents persones de diferents maneres per a ajudar en les seves diferents inquietuds.

La Bio…què?

Si aquesta és la teva resposta volem acostar-te a aquesta visió de la construcció. Una visió que es va perdre fa tan sols uns segles enrere… La bioconstrucció actual per sintetitzar-ho són tècniques i sabers mil·lenaris reformulats amb els coneixements i hàbits actuals, readaptats als nostres usos als nostres temps…
I per a endinsar-te a la bioconstrucció et proposem una visita guiada al Mas la Llum, la casa de palla, aquí podràs veure aplicades diverses tècniques de bioconstrucció que t’anirem explicant, veuràs exemples de bioclimàtica, d’eficiència energètica, de captació de recursos (energia solar, aigües pluvials…) els seus usos, el seu reciclatge i la seva reutilització….

Et respondrem als teus dubtes sobre bioconstrucció o sobre autosuficiència energètica i intentarem que en acabar la visita tinguis la sensació que el teu temps aquí ha estat ben invertit.

Per cert!, també podràs acostar-te al nostre menjador i prendre una cervesa artesana, un refresc casolà o un vi ecològic acompanyat d’unes ametlles o olives empeltre ecològiques, i tot això de productors locals!!!

 

 

 

 

 

Alguna cosa em sona….

Si ja t’has acostat a la bioconstrucció, has vist, has sentit parlar, saps que va però encara no t’has embrutat les mans…. això és per a tú!!

Et proposem una visita guiada + un taller d’iniciació en biocontrucció.

Una visita guiada perquè aprofundeixis més en els teus coneixements i et vagin sorgint més inquietuds respecte a la bioconstrucció, preguntes que podràs realitzar-nos i tractarem de resoldre-les conjuntament mentre ens posem amb el taller d’introducció a la bioconstrucció.

Un taller de bioconstrucció en el qual podràs tocar fang aplicant revoc en les parets, fer una paret divisòria en palla i fang, tallar, recosir i col·locar bales de palla…. els tallers s’apliquen en la part en construcció del Mas la Llum, i segons en la fase en què estiguem o els teus interessos podem realitzar l’una o l’altra cosa.

Si, però vull saber més….

I si aquesta és la teva resposta… també ens adaptem als teus interessos, en funció de les teves necessitats i en quina mesura està d’avançat la teva idea o projecte.


Vull aprofundir en les tècniques de bioconstrucció, tinc una idea una il·lusió, però no sé per on començar….

Des del Mas la Llum et podem oferir pautes per a poder desenvolupar la teva idea o il·lusió; t’oferim un taller més concret de diferents tècniques de bioconstrucció, i passos a seguir per a materialitzar la teva idea. Temes a tenir en compte per a prendre les decisions més adequades en la bioconstrucció, conceptes claus i pautes per a fer-ho realitat.

Tinc un projecte definit i vull començar a executar-lo.

Basant-nos en el teu projecte i les teves necessitats t’organitzem el curs, des de la base, tot el que has de tenir en compte per a dur a terme el projecte i executar l’obra, els punts importants, zones de trobada, punts febles o de difícil execució….

Repassem conjuntament els passos a seguir: pressupostos, aprovisionament, com iniciar l’obra, pros i contres, aprofundim en la tècnica de bioconstrucció necessària, temps de l’obra, calendaris…

En definitiva…

 • Podràs obtenir un esquema o visió general ordenada per a iniciar l’obra.
 • Podràs practicar i aprofundir en coneixement en bioconstrucció per a fer el salt i iniciar el teu projecte.


“Explica’ns la teva necessitat i et preparem el curs a mida”

Pot venir el meu arquitecte?

Sí, és més, et recomanem que vingui l’arquitecte i així conjuntament poder definir els passos de l’execució de l’obra, els punts febles i la solució a les trobades no definides en projecte…

Què és el que NO oferim:

 • NO dissenyem ni realitzem projectes
 • NO executem l’obra


Què és el que SI oferim:

 • SI oferim la nostra experiència i divulgació en bioconstrucció, sostenibilitat i autosuficiència energètica.
 • SI realitzem tallers lúdic-formatius en bioconstrucció.
 • SI realitzem tallers de bioconstrucció avançats i de forma personalitzada.
 • SI oferim formació i assessorament en execució d’obres en bioconstrucció (estructures de fusta, palla i fang principalment) sota projecte arquitectònic o d’enginyer de l’interessat.
 • SI transmetem la nostra experiència i coneixement personal i professional.

Consulta pressupost i disponibilitat

617370305

maslallum@maslallum.esPin It on Pinterest

Share This