Fem servir el Sol també per escalfar-nos

L’Energia del Sol és molt poderosa, a banda de fer-la servir per a obtenir electricitat, fem servir el Sol per escalfar la casa a l’hivern i per escalfar l’aigua calenta.

El Sol escalfa la casa a l’hivern

El Mas la Llum és un edifici bioclimàtic, això vol dir que està pensat per aprofitar al màxim la climatologia i recursos naturals per tal de fer-lo més eficient i minimitzar el consum de CO2. I en el cas que ens ocupa, el Sol a l’hivern ens escalfa.

La façana Sud de l’edifici té grans finestres per deixar entrar l’escalfor del Sol a dins la casa. A banda, la façana Sud és de tàpia (terra comprimida) afavorint l’inèrcia tèrmica i aportant així més calor a l’interior. I per maximitzar-ho, a l’hivern tanquem el porxo de la façana Sud amb un policarbonat amb càmera d’aire creant un hivernacle per fer entrar a dins de casa l’aire calent obtingut.

El Sol escalfa l’aigua

Al Mas la Llum disposem de 7 col.lectors solars, tres d’ells per escalfar l’aigua calenta sanitària i la resta per escalfar l’aigua calenta de la calefacció per terra radiant.

Els col.lectors solars estan ubicats a la teulada Sud del Mas la Llum, on reben la màxima capacitat solar durant el dia, escalfant l’aigua que després farem servir segons el circuit:

* Circuit de l’aigua sanitària: és per a l’aigua de les aixetes, la dutxa o la rentadora i el rentavaixella (ja que estan connectats directament amb l’aigua calenta).

* Circuit tancat de l’aigua calenta de la calefacció per terra radiant.

Però, que passa si no hi ha Sol?

Doncs com en tots els casos, sempre hi ha un PLA B

En el cas de l’aigua sanitària, tenim un escalfador a gas butà i en el cas de la calefacció tenim una estufa de llenya hidro.

Vols saber-ne més? T’animem a visitar-nos!!

Del 12 al 21 de novembre

De 10 h a 13.30 h

Gratuito

Necesario reserva previa:

maslallum@maslallum.es

617370305

Dónde estamos:

Mas la Llum, la casa de palla
Arens de Lledó 44622

40°58’43.0″N 0°16’30.4″E

40.978619, 0.275117Pin It on Pinterest

Share This