Com és viu amb energia 100% solar i desconnectats de la Xarxa?

Primer dir-vos que es viu d’una forma molt conscient, molt atenta i curosa d’en tot moment quin recurs és el que ens està proveint.

Al Mas la Llum hem apostat per la vida solar, i amb això volem dir que hem minimitzat la quantitat de bateries a prop de 2 dies d’autonomia, ja que considerem que les bateries actuals no són prou sostenibles.

Tenim dos tipus de manera operativa, “modo estiu” i “modo hivern”, i dins d’aquestes el dia i la nit; a banda tenim 2 tipus de fonts de recursos, per si una falla.

Però baixem a la realitat…

Modo” estiu:

Fem servir al màxim l’energia elèctrica, tot el que puguem fer amb energia elèctrica és preferible a qualsevol altra font. A l’estiu, sobre les 10 h del matí ja estem al 100% de bateries i tot el que consumim a partir d’aquest moment es genera directament de les plaques.

Per a fer-vos una idea, per exemple cuinem tot amb electricitat, pràcticament no fem servir la cuina de gas, utilitzem aspiradors i aparells a vapor per netejar, connectem les bombes d’aigua per recircular durant tot el dia, carreguem algun vehicle elèctric si ens visita…

I si convé també fem servir els aparells elèctrics a la tarda vespre, quan no hi ha Sol, ja que normalment tenim les bateries ben carregades.

Modo” hivern:

Minimitzem el consum d’energia elèctrica i la concentrem en les hores de màxima insolació (entre les 11 h i les 15 h). Cuinem amb gas butà fora de la franja horària de màxima insolació, connectem els aparells elèctrics (rentadores, rentavaixelles..) de 12 h a 14 h si les bateries estan per sobre el 80%, a partir de les 18 h entrem en “modo” nit, minimitzant qualsevol consum elèctric alt, res d’aparells elèctrics amb resistències o altres que superin els 100w.

Però sobretot, anem controlant l’estat de la producció solar, les bateries i la previsió del temps, per tal d’adaptar-nos-hi.

I en cas de tenir diversos dies sense Sol i haver esgotat l’autonomia de les bateries fem servir el generador per a carregar-les.

Vols saber-ne més? T’animem a visitar-nos!!

Del 12 al 21 de novembre

De 10 h a 13.30 h

Gratuito

Necesario reserva previa:

maslallum@maslallum.es

617370305

Dónde estamos:

Mas la Llum, la casa de palla
Arens de Lledó 44622

40°58’43.0″N 0°16’30.4″E

40.978619, 0.275117Pin It on Pinterest

Share This