Avui us volem parlar de l’energia solar al Mas la Llum… i deixar algunes qüestions per a reflexionar.

Les plaques fotovoltaiques són l’única font de subministrament elèctric que hi ha al Mas la Llum, no estem connectats a la xarxa, i això comporta avantatges i inconvenients.

Anem per parts…

Tenim una instal.lació de 10 Kw de plaques fotovoltaiques que de mitja al dia podrien generar 80 Kw/dia, però actualment només utilitzem (i per tant generem) una mitja de 14 Kw/dia.

Amb els primers raigs de Sol, la instal.lació comença a omplir les bateries i donar electricitat al Mas la Llum, un cop tenim les bateries al 100%, la producció elèctrica va directament al consum de la casa (aparells elèctrics com la rentadora, llums, bombes d’aigua…), que no és gaire i amb la resta de capacitat de generació d’electricitat el perdem, de mitja deixem de produir uns 66 Kw/dia. Si estiguèssim connectats a la xarxa aquests Kw els traspassaríem i d’altres persones podrien gaudir d’energia renovable solar.

Però per altra banda ens permet plantejar-nos de renovar el cotxe per un d’elèctric, amb 66kw/dia que deixem de produir, podríem carregar el cotxe amb total comoditat.

Estalvi de CO2

En la foto adjunta podeu veure un càlcul d’estalvi de CO2 que equival a la generació d’electricitat solar del Mas la Llum en els últims 18 mesos (de mitja uns 14 kw/h). És interessant veure com amb la producció solar podríem fer uns 12.900 km, gairebé uns 24km al dia només amb el Sol.

Una dada que ens ha sobtat molt, són els pocs km que podríem fer amb un avió, érem conscients que els avions generaven CO2, però TANT que no podríem ni fer 80 km!!! És cert que en un avió hi entren més passatgers que en un cotxe, però tot i aixó creiem que són moltes emissions de CO2.

L’energia solar té moltes avantatges però també té els seus punts febles, i en el nostre cas com que no estem connectats a la xarxa es fan més evidents… No sempre fa SOL!! Per tant la instal.lació ha de comptar amb bateries i una font externa (generador) en cas d’emergència.

Vols saber-ne més? T’animem a visitar-nos!!

Del 12 al 21 de novembre

De 10 h a 13.30 h

Gratuït

Cal reserva prèvia:

maslallum@maslallum.es

617370305

On estem:

Mas la Llum, la casa de palla
Arenys de Lledó 44622

40°58’43.0″N 0°16’30.4″E

40.978619, 0.275117Pin It on Pinterest

Share This