Els passats dies 18 i 19 de Juny i 2, 3, 9 i 10 de Juliol vam dur a terme el curs de Bioconstrucció aplicada a l’explotació agrària, un curs de 30h molt intens, amb unes 6 hores de teòrica i la resta de pràctica aplicada al Mas la Llum.

Pinzellades de bioconstrucció i profundització en algunes de les tècniques és el que hem pogut transmetre durant aquests dies, uns dies en els quals hem gaudit profundament amb totes les persones que han confiat en nosaltres i ens han acompanyat en aquestes hores d’aprenentatge.

 

Hem treballat els avantatges de la bioconstrucció, consideracions prèvies i organització de l’obra. Hem vist també algunes de les diferents estructures en bioconstrucció per aixecar una edificació, profunditzant en les estructures de fusta i també en el sistema de mur portant de bales de palla.

 

Posant en pràctica alguns dels coneixements adquirits.

Hem parlat i treballat LA TERRA, aquest element sobre el qual trepitgem i que ens permet poder construir de forma molts cops intuïtiva, pensem

 que la terra és i ha sigut el material de construcció natural més important i abundant arreu del món, sobretot en climes càlids, secs i temperats. Gairebé 1/3 de la població mundial viu amb habitatges de terra, tant de terra crua com de fang.

La terra és un material sostenible, abundant, accessible i econòmic. Té excel.lentspropietats que fan d’ella un dels millors elements de construcció i una de les millors alternatives presents i futures si apostem per la sostenibilitat, la cura del planeta i les persones.

Construcció amb terra, revocs i pintures d’argila!!

 

 

 

 

 

 

 

Sense oblidar “el bon barret i les bones sabates”, teulades i fonamentació, ambdues adequades a l’estructura que finalment hem decidit realitzar.

 

 

 

Però com que la bioconstrucció va més enllà de l’edificació també hem abordat els temes de recursos i residus:

  • captació d’aigües pluvials, emmagatzematge i utilització així com la gestió de les aigües residuals, els filtres de grava i/o filtres de plantes (fito depuració o evapotranspiració)
  • energia solar fotovoltaica

Ens quedem amb ganes de repetir aquesta experiència l’any vinent i si convé fer-ne més, hem xalat molt!!!

I també com a tota experiència en la vida, hem après molt!! El que més valorem és que durant uns dies hem estat en companyia de grans persones amb projectes ben diversos i apassionants, amb els que hem compartit experiències i vivències.

Si estàs interessada en aprendre bioconstrucció, tenim diferents opcions molt adaptatives: https://maslallum.es/te-interesa-la-bioconstruccion/

Contacta’ns:

617370305

maslallum@maslallum.es

 Pin It on Pinterest

Share This