La Nostra història

Un somni realitzat, caure, aixecar-se de nou i lluitar…

Som en Xavi i la Marta, que juntament amb els nostres fills, en Pau i l’Anna, vem inicar en el 2011 una aventura … l’aventura de viure i autoconstruir Mas la Llum, la casa de palla, una finca autosuficient i en constant evolució.

Vem aconseguir autoconstruir un total de 282m2 amb elements naturals, amb un sistema híbrid de fusta i bales de palla per a l’estructura (1.800 bales de palla), arrebossat de fang, pintures d’argila a l’interior i elaborades per nosaltres, sense elements tòxics, aportant calidesa, benestar i salut a les persones allotjades.

Salutació Primavera 2016

Complint amb els criteris de casa sana i ecològica

Una edificació autosuficient i bioclimàtica, orientada i pensada per a aprofitar de forma eficient els recursos naturals, minimitzant així el consum d’energia i les emissions de CO2. Va ser segons les dades conegudes, la Casa Rural legalitzada mes gran d’Espanya construïda amb aquest sistema constructiu híbrid.

Vam allotjar en les nostres instal.lacions a més de 400 persones

I vam acollir en els nostres tallers, activitats i voluntariat a més de 250 persones, en tots dos casos, amb les quals compartim molt bons moments, i als quals agraïm la seva total confiança en nosaltres. Vam estar presents en conferències, fires, en mitjans de comunicació, com a conferenciants, en programes de desenvolupament rural sostenible… activitats totes per a fomentar i divulgar la bioconstrucción, les energies renovables, l’eficiència energètica i una vida més sostenible.

El 20 de Juliol de 2017, un terrible incendi ens va arrasar el Mas la Llum

L’edifici i 7ha de bosc, quedant el nostre somni reduït a cendres. Però el més important és que no vam patir cap mal físic i després de mesos de calma, reflexió i sanació, vam decidir ressorgir de les cendres i reconstruir de nou el Mas la Llum, i aquesta vegada millorant-ho.

T’animes a reconstruir-ho amb nosaltres?Pin It on Pinterest

Share This